اغلب وقتی شرح حال پرفراز و نشیب و هزار توی مراجع به اتمام می رسد و تشخیص افسردگی برای پزشک معالج مسجل می شود، وقتی دست به قلم می شویم تا نسخه بیمار را بنویسیم با این پرسش پر از تردید و نگرانی مواجه می شویم که "اگر من این داروها را بخورم عادت نخواهم کرد؟ نمی خواهم معتاد به قرص اعصاب شوم"

بیشتر بخوانید

در محاورات روزمره وقتی کسی حال و حوصله ندارد، بغض کرده یا بی تفاوت نسبت به اتفاقات خوب اطراف تنها در دنیای خاکستری خود فرو رفته ، اصطلاح افسردگی را اطلاق می کنیم و سریع برایش نسخه مسافرت رفتن ، ورزش کردن، شنیدن چند جک دست اول را می پیچیم . اما آنچه در این شرایط با آن مواجه هستیم، اختلال تطابقی با تقلید علایم افسردگی است که اغلب هم گذرا است.

بیشتر بخوانید

در این اختلال فرد، بی وقفه در پی لاغر ماندن و  در هراس از چاق شدن است؛گرچه از نظر دیگران حتی لاغر جلوه کند ولی باز خود را با اضافه وزن تصور می کند.
اغلب این اختلال را در دختران نوجوان و بخصوص در کسانی که به موضوعاتی همچون مدل های مد و فشن اشتغال دارند، می توان یافت. تأثیر فرهنگی رسانه ها بخصوص بنگاه های مد و تبلیغ الگوهایی مانند باربی بیش از پیش بر بروز این اختلال افزوده است.

بیشتر بخوانید

آقای دکتر بچه ام را آورده ام تا ببینید بیش فعال است یا نه. مشاور مدرسه می گوید فرزند شما اختلال بیش فعالی دارد؛ اما مادرم می گوید این ها همه فقط حرفه و بچه باید شیطون باشه. در ضمن باباش هم با دارو خوردنش مخالفه.

بیشتر بخوانید

زمانی که یک زن برای شروع یک رابطه جنسی برانگیخته می شود، عضلات تحتانی واژن (مهبل) برای فراهم ساختن امکان دخول شل می شوند. ولی در اختلال واژینیسموس بر عکس حتی با تصور رابطه جنسی و عمل دخول، عضلات یک سوم تحتانی واژن منقبض شده و در این شرایط اگر بخواهد دخول انجام گیرد، دردی شدید همراه با انزجار به همراه خواهد داشت. بالطبع این اختلال خود را در زمان ازدواج و اولین رابطه جنسی منجر به دخول نشان خواهد داد و گاه چنان شدید است که منجر به ازدواج به وصال نرسیده یا همان ازدواجی که همراه با دخول نشده، برای سالیان سال می گردد.

بیشتر بخوانید

بسیار در کلینیک با مراجعانی مواجه می شویم که از سردی همسرانشان شکایت دارند و یا خانم هایی که از میل پایین جنسی خود نگران هستند. خط کش و استاندارد واحدی برای تشخیص این اختلال وجود ندارد و قضاوت در مورد آن بر عهده خود فرد، شریک جنسی و ارزیابی بالینی درمانگر است. اغلب مبنای قضاوت فرد، مقایسه خود با دیگران و یا سابقۀ قبلی اش است که به علت اختلاف در استانداردهای فردی و فرهنگی و زیستی و تغییر میل جنسی در گذر زمان بخصوص با طول کشیدن رابطه، مبنای دقیق و درستی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید

ارگاسم یک تجربه روانی ـ فیزیولوژیک است که در زمینه ای با اثر روانی ـ اجتماعی اتفاق می افتد. ارگاسم از نظر فیزیولوژیک رهایی از افزایش احتقان عروقی و سفتی عضلانی و از نظر روانشناسی درکی ذهنی از اوج پاسخ به محرک جنسی است. از این رو عوامل فیزیولوژیک، روان شناختی و اجتماعی ـ فرهنگی بر آن تأثیر گذار هستند.

بیشتر بخوانید

وسواس در فرهنگ واژگان فارسی به معنی اندیشه بد، فکر یا عمل تردید آمیز و اهریمن آمده است. این اختلال شایع، اغلب ظاهر زشت و پلشت خود را آشکار نمی سازد و چنان در افکار و رفتارهای آدمی پنهان شده که بازشناسی آن حتی برای متخصصین زبده نیز گاه دشوار می نماید. اغلب افراد با شنیدن وسواس به تردید در پاکیزگی و آلودگی و یا طهارت و نجاست فکر می کنند اما این اختلال هزار چهره در تغییر ظاهر خود تردستی بی نظیر است.

بیشتر بخوانید

بارها در کلینیک و یا حتی در میهمانی  و تاکسی، با این صحنه مواجه شده ایم که طرف مقابل سرش را به طرفمان خم کرده و با خجالت و بعد از آن که چند بار به طور رسمی عذر خواسته با صدایی لرزان مشکل خود را این طور بیان کرده که آقای دکتر، مدتی است از اختلال تعوظ رنج می برم .

بیشتر بخوانید

امروز آقایی 45 ساله را در مرکز ترک اعتیاد ویزیت می کردم که تا بحال 4 بار در دام مصرف مواد مخدر افتاده و هر بار سرخورده از مشکل زودانزالی رو به مصرف مواد آورده بود.

بیشتر بخوانید

کاهش میل جنسی شایعترین اختلال جنسی در هر دو جنس و از جمله در زنان به شمار می رود. علل مختلف زیستی، روانشناختی و محیطی می تواند بر آن تأثیر بگذارد. درمان این اختلال در عین شایع بودن،چندان آسان نبوده و نیازمند رویکردی همه جانبه دارد.

بیشتر بخوانید
تماس سریع